Informatii utile

Ce ar trebui sa stii despre acoperisuri

Ce materiale folosim?

Pentru o casă cu un acoperiș de 150 de mp se vor folosi aproximativ 3,6 mc de cherestea pentru astereală. Cantitatea de șipcă se calculează în general în felul următor: suprafața acoperișului X 4,5, și afli cantitatea lineară de șipcă necesară pentru a acoperiș. Între cele două se pun și 2 role de folie anticondens, iar la toate acestea se adaugă și 20 kg de cuie de 10 mm (nu de 8 mm!). Costurile pentru șipcă sunt de circa 810 lei, iar pentru astereală costurile sunt de aproximativ 500 lei pentru un metru cub. Pentru exemplul pe care l-am luat, folia anticondens ar costa undeva la 460 de lei”, spune Irinel Drăghici, specialist în acoperișuri cu experiență de peste 15 ani. Prețul pentru ţigla metalică este calculat la mp, iar în cazul accesoriior la metru linear. Pentru un acoperiș de aproximativ 150 de mp, costul pentru ţigla metalică şi pentru restul accesoriilor este de 121 milioane lei în total. Manopera pentru un acoperiş este de circa aprox. 4-5 euro/mp.

Acoperisuri din tigla metalica

În prezent, sistemele de acoperire a casei realizate din tigla metalica sunt printre cele mai răspândite în rândul construcțiilor rezidențiale. Aceasta are diverse aspecte, profile, culori etc., motiv pentru care alegerea țiglei pentru acoperiș nu este chiar atât de ușor de făcut cum ar părea la prima vedere. În continuare vă facem o mică introducere în informațiile esențiale pe care trebuie să le știe cineva când se pregătește să cumpere țiglă.

Learn from the very best

Join our course and start building the most wanted career available today. We make sure every class is easily understood, and that all students reach the same level of expertise needed for today’s hi-tech industry.